Fond branitelja postao najmoćniji u Hrvatskoj

Image Iako je Upravni odbor Fonda branitelja nevoljko odlučio prodati Inine dionice MOL-u za 2800 kuna i za tu odluku pokrio se preporukom menadžera fonda Josipa Glavaša, taj posao, financijski gledajući, dobro je obavljen. U suprotnom, bez obzira na izjave čelnika fonda o sramotno niskoj cijeni, u ovom trenutku zadržavanje Ininih sedam posto dionica ne bi bilo racionalno rješenje.

Tržišta kapitala tresu se u svijetu i u nas, nitko ne zna kakvi su zapravo razmjeri krize pa je u ovom trenutku najbolje rješenje uzeti golemu gotovinu koja se nudi. Za svojih 700.000 dionica fond će inkasirati 1,96 milijardi kuna. Uz još nešto gotovine taj fond će do 17. listopada, kada je zadnji rok za isplatu dionica, imati više od dvije milijarde kuna u svom portfelju.

Više informacija o svemu pogledajte pod opširnije...

 

U petak isplata dividendi braniteljima

Image U petak 11. travnja u svim poslovnicama Fine započinje isplata dividendi udioničarima u Fondu hrvatskih branitelja. No, žurbe za podizanje dividende na udjele u Fondu nema, jer isplate neće biti ograničene na nekoliko dana, nego će ih biti moguće podići do kraja godine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Jadranka Kosor, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Osim isplate dividende, koja će u prosjeku iznositi 250 kuna, odnosno 21,79 kuna po udjelu u Fondu, na današnjoj konferenciji je još jednom sredstvima javnog priopćavanja ponovljen postupak prodaje udjela u Fondu, na koji će udioničari imati pravo od ponedjeljka 14. travnja. J. Kosor je iznova naglasila da nakon predaje zahtjeva za prodaju mora proteći 60 dana do prodaje, nakon čega će se, osim ostvarenja prava na prodaju, znati i točna cijena po kojoj se prodaje udio u Fondu. No za razliku od cijene, broj udioničara u Fondu koji će predati zahtjeve za prodaju kada to bude zakonski moguće bit će strogo čuvana poslovna tajna, istaknula je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, dodajući kako će svako odavanje podataka ove vrste podlijegati zakonskoj odgovornosti.

Kliknite na opširnije za ostatak članka i za preuzimanje upute za isplatu dividende...

 

Branitelji će osobno morati doći po novac od dividendi

Image Novac od dividendi branitelji će nakon 12. travnja moći podignuti u Fininim poslovnicama. Bit će obaviješteni o tome kada mogu prodati udjele.

Više informacija o svemu pogledajte pod opširnije...

 

Nadopuna galerije slika

Image U zadnjih nekoliko dana, nadopunili smo našu GALERIJU mnogim zanimljivim slikama, koje su većinom iz privatnih arhiva.

Ako i Vi imate sliku i želite da je objavimo u galeriji obratite nam se preko forme za KONTAKT.

Uz sve slike u galeriji je moguće ostaviti komentar(za koji je potrebna REGISTRACIJA), pa ne čekajte već se zaputite u GALERIJU.

 

Posjet Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu

Image U subotu 15. ožujka tri pripadnika brigade (Vranić, Valentić, Špeletić) posjetili su Spomen gaj 102. brigade u Šišincu. Kod skretanja sa ceste Zagreb-Sisak za Letovanić iz pravca Siska nema više putokaza za Spomen gaj. Nismo uspjeli ustanoviti kako je nestao. Trebat će ga nadomjestiti. U galeriju slika smo dodali fotografije vezane uz posjet Šišincu, pa stoga ne čekajte nego kliknite OVDJE i pogledajte fotografije..

 
Više članaka...
Stranica 43 od 44

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol