Izvještajni sabor 102. brigade HV-a

ImageKlub veterana 102. brigade HV  (NOVI ZAGREB) poziva sve članove kluba i sve pripadnike brigade da sudjeluju na izvještajnom saboru saboru na kojem će posebno biti riječi o izradi monografije 102. brigade i imenovanja jednog parka u Novom Zagrebu imenom 102. brigade HV (NOVI ZAGREB).

Sabor će se održati u srijedu 25. ožujka 2009. u 18 sati u vatrogasnom domu DVD-a Mala Mlaka (Malomlačka 91).

Pod opširnije pogledajte dnevni red sabora.

 

Monografija 102. brigade HV (NOVI ZAGREB)

Image Članovi izvršnog i Nadzornog Odbora, te Suda časti obavještavaju sve članove Udruge veterana 102. brigade, kao i sve pripadnike 102. brigade HV-a da je započelo sa realizacijom Monografije 102. brigada HV (Novi Zagreb)

Monografija će biti formata 20-21 cm, na oko 200 stranica, tvrdi uvez, četverobojni tisak, naklada 1000 komada. Troškovi ukupno su 165.000 kn. Izvori financiranja projekta su MORH, Vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb, Grad Zagreb, donatori i sponzori. PLanirani izlazak iz tiska je polovica 2010. godine. U uredništvu monografije sudjeluje IO udruge, svi zapovjednici brigade i bojni, te ostali članovi Udruge prema stručnim potrebama.

Fotografije, videosnimke, dnevničke zapise o ratnom putu brigade možete dostaviti na uvid uredništvu Monografije svake srijede od 11. ožujka 2009. u prostorijama Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja, Zagreb, Sortina 1 b (ulica na južnoj strani Avenue Malla u Novom Zagrebu) od 12 do 15 sati.

Dežurni urednik: Krešimir Valentić.Pitanja možete poslati i našem administratoru na web stranici Domagoju i uredniku Siniši Mihoviću.

Pod opširnije pogledajte sadržaj Monografije....

 

Ratni put 102. brigade HV (NOVI ZAGREB)

Image Napokon možete pročitati sažeti ratni put 102. brigade HV-a (NOVI ZAGREB).

Pripremne radnje za mobilizaciju 102. brigade HV počele su u svibnju 1991. godine kada su u Područnom uredu za obranu Novi Zagreb počeli konzultativni razgovori sa mogućim budućim pripadnicima brigade.

Za kompletni ratni put u .pdf dokumentu kliknite OVDJE.

 

Zajednički posjet spomeniku palim braniteljima 102. brigade

Image13.12.2oo8 (subota) ćemo se tradicinalno zaputiti prema Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu, te na taj način odati počast svim palim braniteljima 102. brigade. U 10.3o je okupljanje kod spomenika, te zajedničko paljenje svijeća. Sv. Misa zadušnica služit će se isti dan u 18.3o sati u župi Sv. Križa u Sigetu.

 

Branitelji spašavaju državu od bankrota

Image Branitelji ponovno spašavaju državu! Dio novca od prodaje sedam posto dionica Ine Fond branitelja uložit će u državne obveznice kako bi se mogao namiriti dio dugova koji stižu na naplatu. Fond branitelja za 700.000 dionica Ine dobio je milijardu i 960 milijuna kuna. Od tog iznosa oko 400 milijuna već je potrošeno na otplatu kredita, a preostalih milijardu i 560 milijuna kuna trenutačno je uloženo u bankovne depozite.

Taj novac, umanjen za nekoliko milijuna kuna, na raspolaganju je braniteljima, odnosno, kako stvari stoje, državi. Potvrdio je to član Upravnog odbora Fonda Đuro Dečak uz napomenu kako država to nije tražila od branitelja, već da su branitelji to sami predložili na posljednjoj sjednici Upravnog odbora prije deset dana.

Nastavak članka pročitajte pod opširnije...

 
Više članaka...
Stranica 42 od 44

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol