Terenska nastava s učenicima

U petak 4. svibnja 2018. godine održala se je terenska nastava u sklopu projekta “Banovina i 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu”. Klub VDR 102. brigade ovaj projekt provodi već duži niz godina uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. Pedesetak učenika i učenica iz I., IV., XIII. i Ugostiteljsko-turističkog učilišta,  predmetnih profesora povijesti i članova Kluba obišlo je Banovinu te posjetilo mjesta na kojima je tijekom Domovinskog rata borbeno djelovala 102. brigada HV. Za nastavak kliknite opširnije o članku ....

 

OŠ ZAPRUĐE - spomen ploča

Klub VDR 102. br. HV - Novi Zagreb 28.ožujka 2018. godine otkrio je Spomen ploču u OŠ Zapruđe za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a koji su ujedno i bili učenici te škole. Vjerujemo kako će njihova imena upisana u tvrdi kamen, svjedočiti trajno sadašnjim i budućim generacijama učenika te škole na njihovoj hrabrosti i žrtvi koju su ugradili u temelje današnje samostalne i slobodne Republike Hrvatske. Spomen ploču su svečano otkrile dvije kćerke naših suboraca. Zahvaljujemo ravnateljici škole Ružici Vitman Sović te Gradu Zagrebu što su prepoznali ovu našu inicijativu.

 

SRETAN USKRS

Povodom najvećeg blagdana kršćanstva i svetog trodnevlja svim svojim članovima i njihovim obiteljima želimo blagoslovljen Uskrs. Neka nas sve skupa uskrsli Krist obasja mirom i osobnom srećom, te podari radost življenja i obiteljskog zajedništva. Želimo svima Vama da ovog Uskrsa u sebi pronađete mir i radost, obiteljsku sreću i zadovoljstvo.

Klub VDR 102. br. HV - Novi Zagreb želi svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

Poziv na otkrivanje Spomen ploče

Klub VDR 102. br. HV - Novi Zagreb poziva Vas na otkrivanje spomen ploče postavljene za trajno sjećanje na poginule pripadnike 102. br. HV i ostale hrvatske branitelje, a koji su bili učenici OŠ Zapruđe.

U spomen ploču su uklesana imena hrvatskih junaka:

  • Nenad Cetin  102. br. HV
  • Domagoj Jogunica 102. br. HV
  • Branko Starčević 102. br.. HV
  • Tomo Svoboda 102. i 153. br. HV te 2. gr. br. GROMOVI
  • Srećko Herega 150 br. HV
  • Nenad Debeljak 83. sam. bat. HV
  • Robert Garašić 108. br. HV
  • Aleksanadar Panić 1. gr. br. TIGROVI

Prigodna svečanost otkrivanja spomen ploče će se održati u srijedu 28. ožujka 2018. godine s početkom u 18.00 sati u predvorju OŠ ZAPRUĐE, Trg Ivana Meštrovića 8a.

Svojim dolaskom će te uveličati ovaj svečani događaj!

Klub VDR 102. br. HV - NOVI ZAGREB

Predsjednik  Željko Vranić

 

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA ZA 2017.

U petak 23. veljače 2018. u Maloj Mlaki održana je Redovna izvještajna skupština Kluba 102. brigade. Na Skupštini je nazočilo 30-ak članova, koji su prihvatili predloženi Dnevni red. Predsjednik gospodin Željko Vranić podnio je izvještaj o radu Kluba u 2017. godini. Podnesen je Financijski izvještaj za 2017. godinu, Plan rada za 2018. godinu, a donesena je i Odluka o visini članarine za 2018. godinu u iznosu od 100 kuna. Za nastavak kliknite opširnije o članku ....

 
Više članaka...
Stranica 4 od 44

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol