Obilježena je 24. godišnjica operacije VIHOR

U subotu 12. prosinca 2015. godine obilježena je u Spomen gaju 102. brigade u selu Šišinec 24. godišnjica vojne operacije VIHOR. Uz Klub 102. brigade u organizaciji je sudjelovala i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade GROMOVI te Mjesni odbor Šišinec. Koristimo ovu priliku da izrazimo zahvalu na pomoći našim dugogodišnjim suorganizatorima u obilježavanju ove obljetnice. Za nastavak kliknite na Opširnije o članku ....

 

Poziv na obilježavanje 24. godišnjice operacije VIHOR

U spomen na 13. poginulih pripadnika 102. br. HV - Novi Zagreb te 6. pripadnika 2. "A" br. GROMOVI u vojnoj operaciji VIHOR,  Klub 102. brigade i Udruga RV 2. gar. br. GROMOVI upriličit će u subotu 12. prosinca 2015. godine u Spomen gaju 102. brigade u selu Šišinec prigodno sjećanje na žrtvu ovih hrabrih hrvatskih vojnika i naših suboraca.

 

Na terenskoj nastavi povijesti

Dana 20. studenoga 2015. god. održana je terenska nastava povijesti u sklopu našeg projekta „Banovina i 102. br, HV - Novi Zagreb“ u Domovinskom ratu. U ovom projektu sudjeluju učenici i predmetni profesori povijesti iz novo zagrebačke I. gimnazije, IV. gimnazije, XIII. gimnazije te Turističko - ugostiteljskog učilišta. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstva branitelja.

Za nastavak teksta i slike klikni  na Opširnije o članku ....

 

Svijeće u Vukovarskoj ulici za Vukovar

Poštovani suborci i članovi Kluba VDR 102.brigade,

P O Z I V A M O   V A S

da nam se pridružite u paljenju svijeća i lampaša, povodom obilježavanja obljetnice pada grada VUKOVARA,a u okviru akcije „I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR“, dana 17.studenog 2015.godine (utorak) u 18:00 sati u ulici Grada Vukovara.

Mjesto okupljanja pripadnika 102.brigade je: jugoistočna strana raskršća Hrvatske bratske zajednice i ulice grada Vukovara (kod kioska Tisak) u 17:30 sati. Lampaši i žigice organizirani i čekaju vas.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj prisutnosti.

UPRAVNI ODBOR KLUBA VDR 102.BRIGADE

 

Dan grada Gline

Dana 08. kolovoza 2015. godine obilježen je dan grada Gline. Prije 20 godina u Glini se je dogodio konačni krah Republike SAO KRAJINE, poražen je i slomljen 21. neprijateljski korpus. Neprijatelj je istaknuo bijelu zastavu i priznao poraz. Sudionici ovih povijesnih događanja su bili i pripadnici 102. br. HV - Novi Zagreb.

Opširnije o događanjima u Glini možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 
Više članaka...
Stranica 11 od 44

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol