Otkrivenje spomen ploče Zdravku Fioliću

Svečanom otkrivanju spomen ploče, koju su oktrili djeca Helena i Boris te supruga Ružica Fiolić, dan uoči 24-godšnjice pogibije Zdravka Fiolića, 10. srpnja 2016., nazočila su brojna izaslanstva, mještani Male Mlake i članovi Kluba VDR 102. br. HV - Novi Zagreb.

Nastavak teksta i slike možete pročitati klikom miša na Opširnije o članku ...

 

 

Zdravko Fiolić položio je svoj život na oltar domovine, na dubrovačkom ratištu, 11. srpnja 1992. godine.

Vijence su položili pripadnici Kluba 102. brigade HV kao i izaslanstvo Skupštine Grada Zagreba na čelu s predsjednikom Andrijom Mikulićem. Svijeće su zapalili, u ime Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, predsjednik Dražen Hrkač, izaslanstvo PO HDZ Novi Zagreb zapad na čelu sa predsjednikom PO i saborskim zastupnikom Željkom Fiolićem, izaslanstvo VMO Mala Mlaka, predsjednik Stjepan Mavračić, pripadnici DVD Mala Mlaka, članovi HČSP Novi Zagreb zapad i drugi.

Okupljenima se prvo obratio pukovnik Krešimir Špeletić, zapovjednik 3. bojne u 102. brigadi, koji se u dirljivom govoru prisjetio osobnog iskustva i hrabrosti Zdravka Fiolića. U ime PO HDZ Novi Zagreb zapad govorio je saborski zastupnik Željko Fiolić, koji se i kao sumještanin osvrnuo na vrline Zdravka kao čovjeka. Predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić još jednom je naglasio doprinos koji su Zagrepčani dali u proteklom ratu žrtvujući se širom domovine. Molitvu je predvodio župnik župe Sveti Juraj, vlč. Vladimir Cvetnić.

Svečanost su uveličali i pripadnici Počasno zaštitne bojne HV, zbor “Jane” pjevanjem himne i domoljubnih pjesama te Drago Asić, predsjednik Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca recitalom “Hrvatske prisege“.

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica