Održana je Redovna izborna skupština Kluba 102.

E-mail Ispis PDF

U petak 26. veljače o.g. održana je Redovna izborna skupština Kluba VDR 102. br. HV - Novi Zagreb u prostorijama DVD Mala Mlaka u nazočnosti 50-ak članova Kluba. Nakon jednoglasnog izbora Radnog predsjedništva i prihvaćanja Dnevnog reda krenulo se je sa podnošenjem izvještaja, izborom novih članova upravnih tijela Kluba i podnošenja plana rada za 2016. godinu. Donosimo podnesene izvještaje, imena novo izabranih članova, plan rada za 2016. godinu i nekoliko slika u nastavku klikom miša na ... opširnije o članku

Usvojeni Dnevni red

1. Izbor radnog predsjedništva i drugih tijela potrebnih za rad sabora.

2. Izvještaj o radu kluba za proteklu godinu.

3. Izvještaj o financijskom poslovanju za proteklu godinu.

4. Rasprava i glasovanje o prethodnim izvještajima.

5. Izbor predsjednika i upravnih tijela Kluba 102.

6. Plan i program rada za 2016. godinu.

7. Odluka o iznosu članarine za 2016.

8. Razno.

9. Završna riječ.

IZVJEŠTAJ PREDSJEDNIKA O RADU UDRUGE U 2015. GODINI

Poštovani suborci, ratni prijatelji i članovi Kluba 102., poštovani gosti!

Možemo reći da je naš Klub 102. brigade tijekom prošle 2015. godine nastavio kao i prethodnih godina ostvarivati osnovni cilj – čuvanje spomena na našu 102. brigadu odnosno na njezino djelovanje u Domovinskom ratu i njezine pripadnike.

U mom izvješću o radu Kluba za prošlu 2015. godinu čut će te o ostvarenim zadacima koje smo si zadali na prošlogodišnjem Saboru.

Važno je prije svega reći da ostvarujemo svake godine osnovni cilj radi kojeg smo 23. siječnja 1997. godine osnovali Udrugu, a to je čuvanje uspomene na pripadnike 102. brigade HV, odnosno na naše poginule suborce i uspomenu na djelovanje 102. brigade HV u Domovinskom ratu.

Prije svega završili smo projekt obnove Spomen gaja u Šišincu koji se protegnula na 2 (dvije) godine realizacije iz opravdanih razloga, a to je ponajviše poplava. Sada taj centar okupljanja u velikom dijelu Pokuplja uzvodno od Siska sjaji punim sjajem. Kažem centar okupljanja, da, dolaze školska djeca, ratni veterani, dijelovi vojnih učilišta i tamo se obučavaju o povijesti Domovinskog rata.

Kao što znate naš član i WEB administrator gosp. Siniša Mihović i dalje nastavlja svojim odličnim programom obuke na terenu u koji su bili uključeni naši članovi gosp. Bertek, Hren, Koran kao i vanjski članovi zamjenica Župana Sisačko-Moslavačke županije gđa. Anita Sinjeri-Ibrišević, načelnik Općine Hrv. Dubica gosp. Tomislav Mateljak. Sve je bilo popraćeno snažnom medijskom pozornošću. Svake pa i prošle godine posjećivali su srednje škole na području Zagrebačke županije a to su I, IV, XIII gimnazija, Ugostiteljsko turističko učilište i Srednjoškolski centar u Zaprešiću. Tim projektom obuhvaćeno je oko 400 učenika. Posebno treba naglasiti stručno predavanje našeg člana gsp. Siniše Mihovića na 8. državnom stručnom skupu profesora povijesti u Vodicama u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje pred 200 profesora povijesti iz cijele države, što je bilo odlično promicanje 102. brigade i našeg programa.

U društveni rad moramo ubrojiti i prisustvovanje na svečanoj akademiji i događanjima u Općini Lekenik. Tradicionalno okupljanje i polaganje vijenaca i svijeća u Kupu sa Veteranskom udrugom Vrbina iz Siska. Sa udrugom 148. brigade – Trnje upalili smo svijeće u Ulici grada Vukovara. 13. prosinca – Dan sjećanja, to već postaje tradicija sa 2. gardijskom brigadom Gromovi da polažemo vijence i svijeće u Šišincu a u Crkvi Sv. Križa u novo zagrebačkom naselju Sopot služi se Sveta misa.

Osvrćući se na naš prošlo godišnji rad ne smijemo zaboraviti spomenuti i suradnju sa Mjesnom samoupravom Šišinec, Općinom Lekenik, Udrugom „Kupa“ iz Šišinečke Gračenice, Turističkom zajednicom Lekenik, DVD Mala Mlaka, Zajednicom braniteljskih udruga veterana Domovinskog rata HSS-a.

U cijelom našem radu osjećamo potrebu i želju za većim angažmanom članova Kluba, pogotovo kada se zna da ove godine slavimo 25. godišnjicu osnivanja brigade, pa vas molim za aktivno učešće u razgovor o planu i radu za 2016. godinu. I, to bi za raspravu o učinjenom i onom što treba učiniti uz vaše mišljenje i prijedloge bilo sve. Na kraju ovog mog izvješća zahvali bih se na marljivom radu svih članova upravnih tijela Kluba. Hvala na strpljenju.

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ

Novo izabrani Predsjednik Kluba 102. brigade je gsp. Željko Vranić

Članovi UPRAVNOG ODBORA su zamjenik predsjednika Stjepan Koran, tajnik Dragutin Brebrić, Stjepan Bertek, Alojzije Hren, Đuro Mak i Siniša Mihović

Članovi NADZORNOG ODBORA su predsjednik Milan Gverić, a članovi su Zlatko Sabolevski i Krešimir Valentić


Plan i program rada Kluba 102. za 2016. god.

SPOMEN OBILJEŽJA:

- redovno održavanje svih spomen obilježja

- upis Spomen gaja u Šišincu u spomeničku baštinu Republike Hrvatske, Sisačko – Moslavačke županije ili opčine Lekenik

- posjet O.š. I.G. Kovačić i polaganje vijenca na spomen ploču našem branitelju Damiru Marušiću

- postavljanje putokaznog znakovlja na prostoru cesta Sisak – Zagreb do mjesta Šišinec

- tijekom 2016. planira se postavljanje spomen ploče našem branitelju Zdravku Fioliću

DRUŠTVENI RAD:

- projekt Banovina

- suradnja sa županijama,Gradom Zagrebom,Ministarstvom branitelja i svim braniteljskim udrugama našeg tipa

- obilježavanje značajnih datuma vezanih za brigadu

- organizacija proslave 25 godišnjice brigade

- rad sa zajednicom udruga Grada Zagreba na organizaciji zajedničke proslave 25.godišnjice osnivanja Zagrebačkih postrojbi

Predsjednik UVDR-a 102.br.Hv.Novi Zagreb Željko Vranić

Donesena je odluka o visini članarine za 2016. godinu. Članarina i ove godine iznosi 100,oo kn.

Po završetku radnog dijela upriličeno je druženje članova uz prigodan skromni domjenak.

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 
Symbol
O brigadi