Branitelji će osobno morati doći po novac od dividendi

Image Novac od dividendi branitelji će nakon 12. travnja moći podignuti u Fininim poslovnicama. Bit će obaviješteni o tome kada mogu prodati udjele.

Više informacija o svemu pogledajte pod opširnije...

Hoće li dividenda sjesti na račun branitelja i kako će znati na koji?
Dividenda od 21,79 kuna po udjelu će se isplaćivati tako da član Fonda hrvatskih branitelja dođe u bilo koju Fininu poslovnicu, gdje će osobno podići dividendu u gotovini. O potrebnoj dokumentaciji branitelji će biti obaviješteni putem medija prije početka isplate, odnosno nakon što prođe rok zaključavanja, 12. travnja. Tad će moći i raspolagati, odnosno prodavati svoje udjele u Fondu.

Ako imovina Fonda padne ispod 50 posto i Fond propadne, znači li to da će propasti i braniteljski udjeli?

Ako imovina Fonda u roku od šest mjeseci padne ispod 50 posto od imovine na posljednji dan treće godine od osnivanja, Vlada RH će odlučiti o prijenosu imovine Fonda na članove, odnosno branitelje i likvidaciji Fonda. Dakle, branitelji neće izgubiti udjele.

Ako branitelji odmah žele prodati udjele, što im je činiti?

Branitelji će nakon 12. travnja biti obaviješteni putem medija o tome kako, kad i gdje mogu prodati svoje udjele. No sigurno će morati potpisati zahtjeve za prodaju udjela, gdje će moći naglasiti koliko žele prodati. Ne moraju prodati sve udjele odjedanput.

Gdje se može pratiti kretanje cijena ?

Branitelji svakodnevno od 13. ožujka ove godine mogu pratiti kretanje cijena udjela na internetskoj stranici www.erste-invest hr. ili se informirati putem Info telefona 062/000-005.

Što znači za branitelje da će u Fond ući još dvije dionice Croatia osiguranja i HEP-a?

Vlada RH odlučuje hoće li se i kad neke druge dionice prenijeti u Fond hrvatskih branitelja, a kad se to dogodi, jasno je da će se povećati imovina Fonda, a time i vrijednosti udjela u Fondu.

PRIČEKAJTE DA SE TRŽIŠTE OPORAVI
U Fondu hrvatskih branitelja su dionice T-HT-a i Ine. Do kraja godine u Fond će ući i dionice Croatia osiguranja i HEP-a. Stručnjaci savjetuju braniteljima da ne prodaju udjele ako to ne moraju, nego da pričekaju da se tržište dionica oporavi.

Komentari (1)add
...
Napisao damir , January 26, 2011
a kak če po dividentu NEPOKRETNI INVALIDI KO JA 100%

prijavite abuse
negativan glas
pozitivan glas
Glasova: +0
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica