IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U petak 22. veljače 2019 god. u prostorima DVD " Mala Mlaka" održana je Redovna izvještajna Skupština Kluba veterana Domovinskog rata 102. br. HV.- Novi Zagreb. Skupštini je nazočilo 40-a članova koji su prihvatili predloženi  Dnevni red.

Predsjednik Željko Vranić podnio je izvještaj o radu Kluba 102. brigade u 2018. god. Osnovni naglasak rada kluba bio je na aktivnostima čuvanja Spomena na poginule branitelja 102. br. HV, na ratni put brigade i sve njene pripadnike. Taj osnovni cilj Kluba 102. brigade ostvarujemo organiziranjem raznih događanja kao što su:

  • Predavanja na temu Banovina i 102.br.Hv. u završnim razredima srednjih škola Novog Zagreba i Grada Zagreba.
  • Terenska nastava na temu Banovina i 102.br. HV, a to je odlazak na jednodnevni izlet povijesnim mjestima spomen obilježjima i masovnim grobnicama Banovine ( Šišinec, Glina, Viduševac, motel Brijuni, Sunja, Hrvatska Kostajnica, spomen obilježju Gordanu Ledereru, spomen obilježju poginulim ruskim novinarima i najbrojnijoj grobnici iza Ovčare u  mjestu Baćin.

Taj projekt ostvarujemo uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

  • Postavljanje i otkrivanje spomen ploča poginulim braniteljima 102.br. Hv. polaznicima određene osnovne škole i svim ostalim poginulim braniteljima polaznicima te škole. Spomen ploču otkrili smo u O.Š. Zapruđe u ožujku 2018. a u siječnju 2019. postavili smo i otkrili spomen ploču u O.Š. Odra. Planirano je da ove godine postavimo i otkrijemo spomen ploču u O.Š. Brezovica.

Taj projekt osigurava nam Poglavarstvo Grada Zagreba.

Od ostalih sadržaja promotivnog i dužnog poštovanja našim braniteljima i 102. br. HV može se reći da smo organizirali susret povodom Dana brigade 11. lipnja 2018. godine, položili smo vijenac u Kupu sa udrugom Vrbina iz Siska koja gaji tradiciju sportske vožnje Kupom i polaganje vijenaca u Kupu u Šišincu. 13. prosinca je višegodišnja tradicija sjećanja na poginule, ranjene i sve druge branitelje 102.br. HV. u operaciji Vihor Održava se Sv. misa zadušnica u crkvi Sv. Križa u Sigetu, Sv. misa zadužnica održava se i u Šišincu i polažu se vijenci u Spomen gaju 102. br. HV u suorganizaciji s veteranima 2.GBR. GROM. Na tim prostorima u Hrvatskom domu družimo se i sjećamo tih dana.

Jednoglasno je prihvaćen Plan rada za 2019. godinu:

  • Projekt Banovina i 102.br. HV - održavanje PowerPoint prezentacija u srednjim školama, podizanje spomen ploča u osnovnim školama Grada Zagreba, upis Spomen gaja Šišinec u spomeničku baštinu Republike Hrvatske, održavanje spomen obilježja.
  • Imenovanje ceste 102. brig. HV.- Novi Zagreb od sela Orleković do Hrvatskog doma u selu Šišinec.
  • Sudjelovanja u paljenju svijeća u ulici Grada Vukovara na dan Vukovara.
  • Jednoglasno je u Upravni odbor kao novi član izglasan gospodin Mario Keča.
  • Članarina za 2019. godinu je 100 kuna godišnje.
  • Organizacija izrade jednoobrazne majice kluba sa znakom i natpisom. Dogovorena boja majice tamno plava.
  • Prihvaćen je Blagajnički izvještaj za 2018. godinu te Financijski plan za 2019. godinu.

Nakon završetka sabora nazočni članovi nastavili su se družiti uz prigodni domjenak.

Foto: Klub 102 / S.M.

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica